La cursa de Manlleu

Manlleu es troba situat a la part central de la comarca d’Osona, a poca distància de Barcelona (85km) i Girona (90km) i ben comunicada per la C-17 I la C-25 (Eix Transversal).

El riu Ter ha definit els límits del paisatge del terme, així com el seu desenvolupament urbà.  El passat, present i futur de la ciutat manté una relació directa amb el riu Ter, que és i ha estat testimoni dels avenços i canvis tecnològics i socials de la ciutat.

L’aigua i la força del Ter han passat de ser simple font d’energia a ser motor de vida i impulsor del canvi social que s’ha viscut a les voreres del riu, on la vida quotidiana avança enmig d’antigues fàbriques urbanes i de riu, canals i turbines que s’ubiquen encara al llarg d’aquesta emblemàtica façana fluvial de 4 km: entre elles, la Colònia Rusiñol amb el Cau Faluga, l’antiga residència de tendències modernistes de la família Rusiñol, o l’antiga fàbrica de riu de Can Sanglas, avui convertida en el Museu del Ter.

És aquest passat industrial l’element més característic de la identitat pròpia de la ciutat i dels seus habitants, fet que queda palès si recorrem l’actual Passeig del Ter, el centre d’oci i de lleure a cel obert més viu de Manlleu i l’espai on transcorrerà la cursa que us presentem.

Manlleu gaudeix d’una àmplia i diversa activitat física i esportiva, que es concreta en l’existència de varis equipaments destinats a l’efecte, tant convencionals com no convencionals, de la mateixa manera que gaudeix de la presència de nombroses associacions i clubs esportius (més de vint) que s’encarreguen en gran mesura d’implementar les diferents activitats puntuals i regulars al municipi, més enllà de les organitzades pròpiament des del consistori. Per a un major coneixement, podeu fer-ne consulta al web www.manlleu.cat/viure/esports.

En l’àmbit estricte de la pràctica de l’atletisme, Manlleu gaudeix de molts practicants del mateix en el municipi, la majoria d’ells coordinats amb base a l’existència del Club Olímpic Manlleu. El Club Olímpic Manlleu és una entitat esportiva constituïda el 1983, amb l’objectiu de fomentar l’atletisme popular i promoure la participació en activitats físiques i esportives. El club té una gran experiència en l’organització d’esdeveniments esportius: la Crono Manlleu, la Cursa de Festa Major (400), la Córrer x Córrer (500) i la Sant Silvestre (800). Actualment té prop de 300 socis, i disposa per a major informació del web www.olimpicmanlleu.cat

Òptica Torrents i Club Olímpic Manlleu organitzen, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manlleu, la 3a marató́ per relleus solidària. La cursa serà el dia 16 de setembre de 2016, coincidint amb la Festa de l’Esport de Manlleu.

En el marc de la jornada, 16 de setembre, es celebrarà la cursa que porta per nom “4xM, Marató de relleus solidària”, una mini – marató, l’expo de la 4xM i la Festa de l’Esport  de la ciutat (reconeixement al mèrit esportiu d’esportistes de la ciutat).

La 4xM és una marató per relleus solidària, la recaptació́ resultant de les inscripcions anirà̀ íntegrament destinada a una causa solidària, en aquesta 3a edició a Osonament.

foto-manlleu-aire

Club Olímpic Manlleu & Òptica Sport

El Club Olímpic Manlleu és una entitat esportiva constituïda el 1983, amb l’objectiu de fomentar l’Atletisme popular i promoure la participació en activitats físiques i esportives. El club té una gran experiència en la organització d’esdeveniments esportius: la Crono Manlleu, la Cursa de Festa Major (400), la Còrrer x Còrrer (500) i la Sant Silvestre (800).

 

Òptica Torrents és una empresa que aquest any celebra els 20 anys d’història, sempre encaminada cap a la professionalitat i l’excel.lència en la cura de la visió i esforçant-se per satisfer les necessitats dels clients. Des de fa 3 anys treballen una nova línia de negoci especialitzada en òptica esportiva, ÒPTICASPORT byTORRENTS. Presents en expos de diferents events com ara l’Ironman Barcelona, la Zurich Marató de Barcelona, la Cabrerès BTT o la Duatló i Triatló de Vic, estan creixent de manera exponencial en aquest terreny. www.opticasport.com 

qui-som4xm-02